Румъния: Голяма разлика между приходи и разходи = проверка

Над 300 души в Румъния са проверявани от данъчните власти въз основа на анализ на приходите и разходите, информира агенция „Аджерпрес“ и допълва, че близо 70% от проверяваните трябва да докажат произхода на суми по-големи от един милион леи (около 440 хил. лв).18 души от проверяваните трябва да докажат произхода на суми от над 20 млн. леи (близо 9 млн. лв.)

Националната агенция за данъчно администриране съобщи в началото на месеца, че проверява 313 физически лица с големи доходи, които представляват данъчен риск.Продължителността на проверката е максимум шест месеца, съответно 12 месеца, ако е необходима информация от чужбина.

За извършване на проверката данъчната агенция е идентифицирала физически лица, купили си имоти или къщи на стойност над 70 хил. евро, физически лица с годишни депозити по-високи от 500 хил. леи (220 хил. лв.) и физически лица, които са си купили автомобили, по-скъпи от 25 хил. евро.

След прилагане на този филтър сред над 14 млн. данъкоплатци, близо 30 хил. са попаднали в рамката, поставена за анализа на риска. Финалната бройка проверявани е избрана от тях на случаен принцип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *