Румънски застраховател настъпва на българския пазар

/© sxc.hu

Румънската застрахователна компания ЧертАсиг стъпва на българския пазар, с официалното откриване на първия си офис в София днес.

Компанията – с основен акционер Royalton Capital Investors II – частен фонд с ограничено отговорни партньори Alpha Associates, Европейската банка за възстановяване и развитие и Европейския инвестиционен фонд, планира да предложи на българския пазар специализирани застрахователни продукти, като застраховки на търговско имущество, на инженерни проекти, на отговорност и на гаранции.

Стратегията на ЧертАсиг е насочена към бизнес клиенти, в изключително партньорство с местни застрахователни брокери.

Проучването на българския пазар на ЧертАсиг показва потенциал за развитие в тези специални класове продукти и компанията смята да се възползва от тази възможност.

Проучването разкрива още, че растежът на българския застрахователен пазар по принцип е плавен, но е доминиран главно от покриването на щети при автомобилното застраховане и това осигурява на неживотозастрахователя ЧертАсиг пространство да предложи специализирани застрахователни продукти.

Положителните резултати на компанията през последните години позволява международната експанзия в региона. ЧертАсиг открива офис в Истанбул, Турция през 2012 г., а сега навлиза и в България.

Приблизително 40% от осъществените застраховки на ЧертАсиг са от морско застраховане и то най-вече от Турция и черноморския регион. Към момента Румъния и България съставляват 60% от портфолиото на компанията, а Турция – 40%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *