Русия е обезпечила над 80% от електричеството на Крим

Руският министър на енергетикатаАлександър Новакобяви, че електроснабдяването на анексираният полуостров Крим от руска страна е обезпечено на над 80 процента.

Сумарно към днешна дата Крим е обезбепечен с електроподаване от единната енергийна система на Русия на около 80-85 на сто. Оставащият дефицит от 15% ще бъде покрит след изграждането на още една подводна линия до 1 май догодина.

По-раноукраинската национална електрическа компания „Укренерго“ съобщи, че високоволтовият електропровод „Каховка-Титан“, по който се осъществява доставката на електроенергия от Украйна за Крим, се е изключил в резултат на автоматично сработване на системата за релейна защита. Те уточниха, че специалисти търсят причините за задействането на аварийната защита в оборудването в Каховка.

Премиерът на КримСергей Аксьоновобеща, че кримските служители ще посрещнат Новата година на работните си места, ако се наложи, за да осигурят електричество:

Жилищните райони са приоритет, колеги. Всички учреждения, които осигуряват услуги на гражданите, в частност празнуването на Нова година, трябва да са оборудвани с дизелови генератори. Това е основната ни задача. кримчани трябва да посрещнат новата година в добро настроение, на топло и светло.

В Севастопол са изключени потребителите на електронергия, които не са жизненонеобходими за града, и са задействани всички резервни източници на захранване, за да се осигури отопление в домовете, съобщи прессекретарят на губернатора на СевастополКирил Москаленко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *