Русия наложи ембарго на още 4 страни

РусияналожиембаргонаАлбания, Черна гора, Лихтенщайн и Исландия, както и наУкрайнапри някои обстоятелства.Забраната за внос на стоки от тях в Руската федерация е в отговор на западните санкции заради кризата в Украйна.Това заяви премиерът наРусияДмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс и руски медии.

Освен страните от ЕС, Австралия, Канада, Норвегия иСАЩ, редица страни бяха добавени към списъка с държавите, на които им е наложеноембаргозавносна някои хранителни продукти в Русия.Москвасъщо ще забранивносна някои стоки отУкрайнаот 2016 година, ако икономическата част към споразумението за асоцииране между Киев иЕСвлезе в сила, добави Медведев.

По отношение наУкрайназабраната завносна селскостопанска продукция вРусияще влезе в сила, ако правителството на страната изпълни икономическата част от споразумението за асоцииране сЕС, което беше подписано през юни миналата година. Решихме да предоставим възможност да бъде разрешена икономическата ситуация до 1 януари следващата година. След тази дата, ако не сме постигнали споразумение с посредничеството наЕС, не виждам към момента някакви признаци, приетите по-рано документи ще влязат в сила и ще бъде наложен нормален търговски режим иембарговърху храни от Украйна. Това е нашето решение, обясни премиерът на Русия.

Москваналожиембаргоза някои продукти през август 2014 година в отговор на икономическитесанкциинаСАЩ,ЕСи техните съюзници във връзка с обвиненията, чеРусияучаства в украинската криза.

Този юниЕСудължисанкциите срещуРусия, аМоскваот своя страна удължиембаргото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *