Руската Инвестбанк стъпва в България

Руската ИНВЕСТБАНК Русия (JSC) създава свой представителен офис в България, съобщава банката. Писменото заявление е подадено до Българската търговска камара на 18-ти октомври. Това е първият представителен офис на руска банка, който ще бъде отворен в България от 1989 г.
„Основните цели на представителството са да ръководи проекти на банката и нейните клиенти в България, както и гарантиране на гладкото сътрудничество с българските власти, осигуряване на консултации за съществуващи и потенциални клиенти на банката…. .”, пише в съобщението.
Сергей Мастюгин е управляващ партньор на ИНВЕСТБАНК, който коментира, че има огромен потенциал в развитието на икономиката в България, по-специално в застрахователния, банковия, логистичния сектор, както и в сферата на пенсионните фондове.
Кой е Сергей Мастюгин?
Той е мажоритарен акционер на регистрирата във Великобритания United Capital PLC, която обяви, че е новият собственик на най-големия частен пенсионен фонд в България „Доверие”.
На 15 юли т.г. дружеството „Виена Иншурънс Груп“ обяви, че се е съгласило да продаде своите над 92% от пенсионно-осигурителната компания „Доверие“, без да разкрие цената на транзакцията, съобщи тогава агенция Ройтерс. Отчет на United Capital PLC от миналия октомври показва, че компанията разполага с 14 британски лири в брой и не развива дейност. Тези обстоятелства повдигат въпроси за намеренията на купувача към „Доверие“, което управлява милиард и осемстотин милиона лева на повече от милион и 250 хиляди вложители, отбелязва Reuters. Репортери на агенцията са се опитали безуспешно да се свържат с руския банкер Сергей Мастюгин, сочен като един от основните инвеститори в компанията. В електронно писмо от 26 юли самата United Capital PLC твърди, че управлява активи в ЕС, САЩ и Русия за повече от два милиарда евро. Пред агенцията директорът на компанията Дебора Стърман твърди, че в сделката за „Доверие“ няма нищо необичайно и че не се интересува, ако някои хора имат проблем с нея.
Мастюгин инвестира още в ИТ компании, недвижима собственост, финансови консултации и инвестиционно посредничество в Русия и Европа, според официалната му визитка. Там се отбелязва, че значителна инвестиция е направена в разработването на логистичен терминал в Свиленград, а в Унгария в момента текат преговори за придобиване на логистичен терминал.
JSCB ИНВЕСТБАНК Отворен тип АД (Русия) е регистрирана на 7 юни 1989г. (Генерален лиценз на Централната банка на Руската федерация за извършване на банкова дейност № 107 от 03.09.2012). Тя универсална банка на федерално ниво, обслужваща повече от 30 000 компании и организации и повече от 430 000 частни клиенти в бързоразвиващите се региони на Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *