Руската Softline отваря офис в България

Золтан Месарош, генерален мениджър на Softline за Източна Европа

Золтан Месарош, генерален мениджър на Softline за Източна Европа

[Softline]

Руската IT компания Softline ще стъпи на българския пазар, обявиха официално от там. Разширението към България е част от по-мащабна стратегия, която включва отваряне на офиси в още пет страни от Източна Европа – Хърватия, Унгария, Румъния, Сърбия и Словения. Softline е един от глобалните стратегически партньори на гиганта Microsoft. Основният фокус на фирмата за региона ще бъдат облачните решения, управлението науслуги и сървърната технология за мрежова инсталация на операционните системи Windows.

В България Softline планира да се фокусира върху пазара, обхващаш малкия и средния бизнес, като според фирмата най-голям потенциал в страната тя има при обслужването на предприятия с между 50 и 250 служители, информира в.Капитал.

„Целта на Softline в глобален мащаб е да помагаме на клиентите си да преминат през предизвикателството, наречено дигитализиране на бизнеса. Ще работим усилено точно за това и на пазара в България“, коментира пред „Капитал“ Золтан Месарош, генерален мениджър на Softline за Източна Европа.

В офиса на Softline в България ще работят няколко души, като в момента са назначени двама мениджъри по бизнес развитие, а през март към тях ще се присъедини и още един технически експерт. „Българският екип се подкрепя от седем регионални колеги и над 800 инженери от нашия международен експертен фонд. Планът ни е да увеличим местните офиси до 15 души през следващите две години“, коментира още Месарош.

Коя е Softline

Руската Softline е насочена към това да помага на компаниите с дигиталната им трансформация, като основните пазари на фирмата са Северна и Южна Америка, Югоизточна Азия, Русия и Източна Европа. За 2018 г. глобалните й приходи надхвърлят 1.27 млрд. долара спрямо 1.19 млрд. долара през 2017 г.

Според Месарош в България компанията ще се конкурира с останалите глобални и местни доставчици на Microsoft решения. „Искаме да сме с работещи и ефективни бизнес услуги, базирани на най-добрите международни практики“, коментира Месарош.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *