Руска компания ще лети до Пловдив

Самолети на московската авиокомпания Ямал ще кацат на летище Пловдив, ако плановете на руснаците сработят, научи „Марица“. Фирмата е получила лиценз за редовни международни полети от междуведомствената комисия към министерството на транспорта на Русия. Самолетите ще излитат от най-новото подмосковско летище „Жуковски“, съобщава информация на Росавиация.

 

„Добре дошли на „Ямал” в Пловдив, но ние не знаем за техните планове”, коментира за „Марица“ директорът на аеропорта Васил Щърбанов. По думите му, да имаш разрешително и да извършваш полети са две различни неща и невинаги едното води до другото.

„Ямал” има разрешение да лети до Виена, Пловдив, Будапеща, Мюнхен, Прага и още половин дузина градове в бившите съветски републики. Летище „Жуковски“ бе тържествено открито на 30 май от премиера Дмитрий Медведев и е част от транспортен проект за 10 милиарда рубли. Досега три руски авиокомпании – Уралски авиолинии, Ямал и Вим-авиа, са получили лиценз за редовни международни полети от новия аеропорт.

Досега българската страна не е търсена за контакти от превозвача. За летище „Пловдив“ има открита процедура за концесия, но оферти не са разглеждани.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *