Руското правителство е готово да подпомогне „Газпром“

Руското правителство е готово да подпомогне „Газпром“ финансово, но за момента компанията е стабилна и това не е необходимо.
Възможността за евентуално спасително финансиране беше обсъдена от руския министър-председател Владимир Путин и ръководителя на „Газпром“ Алексей Милер във връзка с опцията за съкращаване инвестиционната програма нагазовия монополистза 2009 година.
На срещата стана ясно още, че турското правителство е подкрепило изграждането на проекта за газопровод „Син поток 2“, който трябва да бъде удължен и да достигне до територията на Израел.
Милер отбеляза, че „Газпром“ и ключовите потребители на руски газ в Европа са на едно мнение, че декларацията за модернизацията на газопреносната мрежа на Украйна, пописана неотдавна от Киев и Европейския съюз, не може да бъде реализирана на практика.
Според шефа на „Газпром“ големите европейски компании „Рургаз“, ЕНИ и „Газ дьо Франс“ споделят руската гледна точка, че този документ е разработен без участието на най-важните играчи на газовия пазар на Европа – Русия, като доставчик, и европейските компании – най-големи потребители на руски газ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *