Руснаци броят ?100 000 за апартамент у нас

СОФИЯ. Руснаци са готови да платят 100 000 евро, за да се сдобият с луксозно жилище в морските и планинските ни курорти.

Най-масовите купувачи на ваканционния пазар у нас обаче са англичани, ирландци и скандинавци. Те дават до 50 000 евро за апартамент.

Повечето от тях купуват имоти, за да спечелят от продажбата им или от отдаването им под наем. Вече има и няколко продажби на жилища на румънци, съобщи Димитър Савов, изпълнителен директор на Bulgarian Land Divelopment.

Въпреки спекулациите, грандиозните печалби, обещавани от някои инвеститори, и свръхзастрояването в големите морски курорти не може да се говори за отлив на чужди купувачи от българския ваканционен пазар, посочи Савов.

По негови данни доходността от инвестиция във ваканционен имот е 4-5% годишно.

През октомври инвестиционният фонд Bulgarian Land Divelopment стартира строителството на ваканционен комплекс Harmony Hill.

ВИП селището ще се намира на 4 км от курортния комплекс „Албена“ и на 6 км от Златни пясъци в близост до едно от голф игрищата в района. То ще е разположено на терен от 90 дка, върху който ще бъдат изградени 20 къщи и 177 апартамента с обща площ от 13 хиляди квадратни метра. Жилищата ще се продават на цени от 650 до 1000 евро/кв. м.

Eлена Маркова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *