Ръст на търговията на дребно през август

Търговията на дребно през август е нараснала с 5.4 на сто спрямо същия месец на предходната година, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо юли ръстът е с 0.9 на сто.

 

В сравнение с 2015 г. най-голям ръст отново има в онлайн поръчките – с 11 на сто, следвани от търговията с лекарства и медицински стоки – 10 на сто и продажбите на облекло и обувки – 9.2 на сто.

Търговията с храни, напитки и тютюневи изделия също расте – с 8.7 на сто за година. Намаление е регистрирано само при търговията на дребно с разнообразни стоки – с 1%, информира в.dnevnik.bg.

В сравнение с юли отново най-много расте онлайн търговията – с 9.4 на сто, следвана от продажбите на компютри и друга комуникационна техника – с 3.9 на сто и тези на облекло и обувки – с 2.7%. Намаление е регистрирано при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 0.5%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 0.2%, и търговията на дребно с разнообразни стоки – с 0.1%.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *