Сайтел ще отвори 400 работни места във Варна

~Глобалният доставчик на решения за обслужване на клиенти Сайтел отвори втория си български офис във Варна. Компанията планира да разшири екипа си у нас от 800 на 1200 специалисти през следващата година, стана ясно при откриване на новия център на стойност 2,2 млн.лв.

„Инвестиция като тази е доказателство за потенциала, че градът разполага с млади, образовани и квалифицирани хора. Надявам се, че това ще бъде пример за много други инвеститори, които да намерят добра среда за развитието на своя бизнес в града ни”, каза кметът на града Иван Портних.

Отварянето на още един център на Сайтел във Варна ще създаде допълнителни работни места за квалифицирано обслужване на клиенти в региона. „Заетостта е от ключово значение за предоставянето на възможности за развитие не само на хората, но и на целия регион”, заяви изпълнителеният директор на Американската търговска камара в България Валентин Георгиев.

Решението за откриване на нов център в България е в съответствие със стратегията за разширяване на Сайтел, посочи Кристиан Щайнебах – изпълнителен директор на компанията за Германия и Източна Европа. По неговите думи, „ниършоринг екипът на Сайтел в София е съставен от образовани, етични, ориентирани към услугите и владеещи няколко езика служители от различни националности”.

България е един от ключовите пазари за Сайтел в Европа. Над 700 от служителите на компанията работят в София. Новият център на Сайтел във Варна ще се ръководи от Дария Манева.

Глобалните решения на Сайтел включват привличане и обслужване на клиенти, техническа поддръжка, консултации, бизнес анализи, както и програми за социални медии. Компанията обслужва ежедневно 2,1 милиона клиенти на 40 език

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *