Самоубиец заби самолет в данъчна служба

Малък частен самолет се вряза в офис сграда в американския град Остин, щата Тексас, където са се помещавали федерални данъчни служби.

Ранени са двама души, които са настанени в болница, съобщиха местните власти, цитирани от световните агенции, на които се позова БТА.Неизвестна е съдбата на трети човек.

Говорителят на Белия дом Робърт Гибс заяви, че катастрофата не изглежда да е терористичен акт и че президентът Барак Обама е информиран за нея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Министерството по вътрешна сигурност разследва всички възможни версии, посочи Гибс пред журналисти на борда на президентския самолет, преди отпътуването на Обама за Колорадо.

Представители на властите в Остин съобщиха, че пилотът на самолета вероятно умишлено го е разбил в офис сградата, в която се помещава данъчната служба. Преди това по неизвестни причини той подпалил собствената си къща.

В седеметажната сграда са работели 199 души.Всички хора са били евакуирани от сградата, която е била обхваната от пожар до втория и третия етаж.

По информация на Си Ен Ен разбитият самолет е едномоторен, четириместен „Сириъс СР-22“. Въпреки че властите не смятат случилото се за терористичен акт, във въздуха бяха вдигнати два изтребителя, посочва Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Ройтерс съобщи, че в уебсайт е публикувана предсмъртна бележка до данъчните власти, подписана от предполагаемия пилот на самолет Джо Стак. В нея се казвало: „Е, господин Биг Брадър от СВП (Служба за вътрешни приходи), нека опитаме нещо различно, вземете моята плът и спете спокойно“.

Не е възможно да се потвърди автентичността на бележката с дата 18 февруари или нейното авторство, отбелязва Ройтерс.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *