Само „Булгартабак“ е обявил нови цени на цигарите си от 1 януари

Споредрешение на парламентарната комисия по бюджета от ноември, през новата година трябва да започне плавно поскъпване на цигарите с бандерол. Засега обаче само производителят „Булгартабак“ е обявил новите цени на продуктите си, като поскъпването ще е с по около 20 стотинки само за някои марки, показва проверка в Регистъра на цените на тютюневите изделия на Минисетрството на финансите.

Компанията е намерила начин да избегне увеличението за някои от продуктите си, като планира да пусне нова разфасовка от една от най-популярните си марки – кутия с 19 къса цигари вместо 20. Тя ще е дори по-евтина от досегашната цена.

Поправката на бюджетната комисия на практика е в полза именно на“Булгартабак“, където акционер е депутатът от ДПС Делян Пеевски и „КТ Интернешънъл“, от групата компании около „Винпром Пещера“.Текстът налага минимално поскъпване за евтините марки цигари (тези на „Булгартабак“) и значително за по-скъпите вносни марки, които още се въздържат да обявят нови цени. При тях скокът на цените може да е в рамките на 1 лев.

Според репортаж на Нова телевизия, към момента няма треска за запасяване с цигари. Търговците смятат, че до към април ще се намират от старите кутии на по-евтини цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *