САЩ може да изгубят своята глобална крипто позиция заради тези държави

Елманджра подчерта значителният спад на ликвидността в областта на криптовалутите в Съединените щати. Важно е да се отбележи, че търговски компании като Jane Street и Jump Trading са намалили участието си на вътрешния пазар в САЩ.

Той изрази загриженост, че настоящата празнота в крипто екосистемата на САЩ може да отблъсне институционалните инвеститори, които преди това са били привлечени от утвърдени и реномирани институции.

Елманджра се позова на данни от CoinMetrics, които показват 75% спад в обема на търговията с биткойн в САЩ от $20 милиарда на ден през март до около $4 милиарда през миналата седмица.

Според анализа на Елманджра несигурността около регулациите в САЩ обезкуражава както вече съществуващите, така и потенциалните играчи в крипто индустрията.

Наскоро известната крипто борса Coinbase посети ОАЕ и изрази убеждението си в потенциала на страната като стратегически център за своите операции. В същото време, в САЩ, Coinbase започна агресивна лобистична кампания, като формира консултативен съвет, съставен от бивши американски законодатели и излъчи телевизионни реклами в столицата на страната.

ОАЕ привлече вниманието на и миньорите. Marathon Digital обяви по-рано този месец, че Абу Даби ще бъде домакин на първите мащабни операции за добив на биткойн в Близкия изток. Главният изпълнителен директор на компанията Фред Тийл предупреди, че предложеният от президента Джо Байдън данък върху дейността на миньорите може да накара компаниите да търсят възможности извън САЩ.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *