САЩ отделя $60 млрд. от бюджета си за военни разходи през 2008 г.

Камарата на представителите на американския Конгрес одобри бюджета за военните разходи през 2008 година, който се равнява на 60 милиарда долара, съобщи БНТ.

395 законодатели гласуваха „за“ внушителната сума, а само 13 бяха „против“. В бюджета не са включени исканите допълнително от Белия дом 147 милиарда долара за операциите в Ирак и в Афганистан.

По-рано днес Дарик радио съобщи, че Камарата прие закон, който позволява да бъдат вдигнати ограниченията върху подслушването в рамките на борбата с тероризма, предоха световните агенции. Законът беше приет с 227 гласа „за“ и 183 гласа „против“. Ден по-рано той беше приет в горната камара на Конгреса – Сената с 60 гласа за и 28 гласа против.

Новият закон позволява на Американската агенция за национална сигурност да прихваща и подслушва, без да има специално издадена за това съдебна заповед, телефонни разговори или имейли, между хора, намиращи се в САЩ и хора в чужбина, за които има подозрения, че развиват терористични дейности, както и да подслушва разговорите, които транзитират през американска територия. Приетият закон модернизира този от 1978 година за разузнавателното наблюдение в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *