САЩ: Планът за спасяване на банките е одобрен

Предложеният от правителството на САЩ план за плана за спасяване на банките на стойност 700 млрд. долара е одобрен, днес ще бъде внесен в Камарата на представителите на американския конгрес и ще бъде гласуван в Сената тази седмица, съобщиха източници, близки до преговорите за плана, цитирани от световните информационни агенции.
Камарата на представителите ще гласува плана днес, съобщи председателят на финансовата комисия в Камарата Барни Франк.
В Сената обаче приемането на законопроекта за спасителния план ще е по-сложно. Преди той да бъде подложен на гласуване, трябва да се изясни дали има сенатори, които се готвят да забавят законодателния процес с процедурни ходове.
Президентът Джордж Буш приветства споразумението, постигнато от лидерите на американския Конгрес.
„Този план изпраща решителен сигнал на всички световни пазари за това, че САЩ се отнасят сериозно към възстановяването на сигурността и стабилността в нашата финансова система. Убеден съм, че Конгресът ще направи всичко необходимо за нашата икономика и бързо ще утвърди проекта“, се казва в изявление на Буш, разпространено снощи.
Предварителният текст на предложения от правителството план за стабилизиране на финансовия сектор със 700 млрд. долара, в който може да бъдат внесени още изменения, бе разпространен вчера в Капитолия.
Планът се състои от 106 страници. Лидерите на демократите искат да го разпространят в интернет, за да могат американските граждани да се запознаят с него предварително.
netinfo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *