САЩ продават на аукцион 30 хил. конфискувани биткойни

Курсът на популярната виртуална валута биткойн рязко се понижи късно снощи, след като щатските власти обявиха, че смятат да продадат на аукцион около 30 хиляди биткойна. Индексът CoindDesk US Bitcoin Price Index, осредняващ цената на дигиталната валута на най-големите виртуални борси за търговия с биткойни, се срина до ниво от 568,87 долара, след като бе достигнал максимум от 634,38 долара, съобщава БНР.

Щатската агенция USMS, част от Департамента по правосъдието, обяви своите намерения да продаде иззетите от нелегалния сайт Silk Road, където над 70% от предложените стоки за продан са били наркотични и други забранени от законите на повечето страни вещества и продукти. Очаква се аукционът да бъде проведен между 13 ч. на 27-и юни и 1 ч. на 28-и юни.

Въпреки резкия спад положителните настроения на пазара се запазиха и към 14:30 ч. в София биткойните преминаха отново психологическата граница от 600 долара за биткойн и се търгуват при курс от 605,90 долара за брой на родната борса BTC-e.

През последните над четири седмици на пазарите на виртуалната валута царят оживление и позитивни нагласи, след като редица големи публични компании обявиха, че започват да приемат плащания в биткойни. Сред тях изпъкват имената на DISH Network и Expedia.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *