СБ: България е с отлични макроикономически показатели

България е с отлични макроикономически показатели. Товазаяви директорът за Централна, Южноцентрална Европа и Прибалтийските страни в регион „Европа и Централна Азия“ на Световната банка Орсалия Каландзопулос, съобщиха отпресцентърът на Народното събрание.
Каландзопулос отговаря за програмите на 11 страни – България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Тя е на първото си официално посещение в страната ни, след поемането на поста. При разговорите й съсзаместник-председателя на Народното събрание Любен Корнезов, със заместник-председателя на Комисията по бюджет и финанси Мартин Димитров и с члена на Комисията по икономическа политика Сияна Фудулова е обсъдено изпълнението на стратегията на Световната банка за партньорство със страната за периода 2006-2009 година. Дискутирани савъпросите за развитието на политиките за институционални реформи в социалните сектори и прилагането на проект на общинската инфраструктура. От българска страна епредставено становище, че реформата в здравеопазването е ключова за страната ни и е необходимо по-подробно познание за опита в тази област.
Каландзопулос е поела ангажимент да изготви аналитичен доклад и експертна оценка по темата, които да бъдат представени на народните представители. По време на срещата тя е посочила, че страната ни е на второ място сред държавите от ЕС по хармонизиране на законодателството си с правото на Общността и е изразила одобрение за създадената в Народното събрание подкомисия към Комисията за икономическа политика, която се ангажира с наблюдение на усвояването на средствата от европейските фондове. БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *