Свалят таксите за разплащания в Европа

Свалят таксите за разплащания в Европа

По-ниски такси за преводи на пари ще плащат гражданите на Евросъюза от 1 ноември 2009 г. Министрите на финансите на 27-те страни от ЕС се споразумяха по плана за улесняване на трансграничните плащания в блока. Те определиха нови директиви за ограничаване на политическата намеса в банковите изкупувания, предадоха агенциите. Според Европейската комисия тези правила ще спестят между 50 и 100 млрд. евро, като премахнат допълнителните такси за трансгранични плащания.

Решението на министрите ще позволи на европейците да използват дебитни и кредитни карти в рамките на съюза при същите условия като в собствените им страни.

Банките вече обещаха през 2010 г. да направят плащанията в 13-членната еврозона толкова лесни, колкото са в пределите на една държава. Плановете на ЕС са да се създаде нов стандарт при изпращане на пари от специализираните в тази дейност компании. Тогава тези, които изпращат парите на мигрантите в техните страни, ще могат да работят в държавите от ЕС, без да е необходимо да разполагат с база в тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *