Сватбата на принц Албер – нова златна ера за Монако

Принцът и неговата южноафриканска годеница днес в 18.00 ще сключат граждански брак, а в събота ще се венчаят в католическа катедрала. Там бащата на Албер принц Рение III (1923-2005) се жени за американската филмова звезда Грейс Кели (1929-1982) през 1956 г. От брака им се раждат също принцесите Каролин и Стефани.
Местните жители се надяват дългоочакваната сватба на княз Албер Втори с южноафриканската му годеница Чарлийн Уитсток да възвърне помръкналия блясък на бижуто на Лазурния бряг, предаде Ройтерс.
В Монако – слънчевото кътче на богатите, известно с престижния кръг от шампионата във Формула 1 и с ниските си данъци, цари оживление покрай предстоящата сватба. Събитието ще се състои само два месеца след „кралското бракосъчетание на века“ между принц Уилям и Кейт Мидълтън.
Местните жители – едва около 8000 на брой – се надяват, че с новата принцеса ще се завърнат блясъкът и благоденствието на княжеството, както и че ще се съживи имиджът му на епицентър на лукса, бързите автомобили и хазарта, пишат от Actualno.
„Отново ще имаме принцеса. С нея ще се възродят динамизмът и прекрасният имидж на Монако“, казва с въздишка Мартин Рюел, която от 20 години работи в магазин за стоки, свързани с Формула 1.
Местните жители се надяват, че Чарлийн Уитсток ще върне част от великолепието, отишло си през 1982 г. със смъртта на загиналата в автомобилна катастрофа Грейс Кели. Албер среща Уитсток през 2000 г. – изваяна бивша национална шампионка по плуване, чиято коса с цвят на шампанско и стройна фигура извикват спомена за Кели.
„Тази сватба накара хората да мечтаят. Князът и годеницата му са скромни хора и са много близки с поданиците си. Настроена съм патриотично и не смятам, че някой може да се изкаже лошо за княжеското семейство. Ще си спомням това събитие през целия си живот“, казва Патриша Верандо, която работи близо до двореца.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *