Световни банки се местят от Лондон във Франкфурт

Едни от най-големите световни банки решиха да наемат още офис пространства във Франкфурт, засилвайки влиянието на германския финансов хъб, пише Reuters. Решението си институциите взеха, след като месеци на преговорите за Brexit между Великобритания и Европейския съюз направиха бъдещето на Лондон по-несигурно от всякога.

Goldman Sachs ще наеме 10 хил. квадратни метра офис площи в новата сграда Marienturm във Франкфурт. Това е една от най-големите победи на града, след като беше обявено, че Великобритания ще излезе от ЕС. Банката ще заеме осемте последни етажа от 37-етажната кула, която в момента е в строеж. Така ще има място за хиляда служителя, обяснява източник, запознат с темата.

Morgan Stanley също е подписал договор за наем на офиси в кулата Omniturm, която също е в процес на изграждане. Банката има 200 служителя във Франкфурт и експертите очакват този брой да се удвои. От банката отказват коментар.

JP Morgan също обмисля да наеме два допълнителни етажа във висока кула в центъра на германския град, от която в момента използва пет етажа. В момента банката има персонал от 450 души във Франкфурт.

От Citigroup заявяват, че те ще разширят операциите си в града, добавяйки 150 души персонал. Планът е вътрешно разширяване на настоящата сграда на банката, наречена Welle, която се намира близо до операта във Франкфурт.

Разширяването на операциите на банките във Франкфурт и съответно предстоящото им оттегляне от Лондон е резултат от растящо безпокойство за бъдещето на лондонски финансов център на фона на бавните и ожесточени преговори между британския министър по въпросите за Brexit Дейвид Дейвис и основният преговарящ от името на Европейската комисия Мишел Барние, информира economic.bg.

Въпреки че някои политици в Лондон са скептични, че банките ще преместят голяма част от операциите си, банките в Лондонското сити усещат, че е неотложно да действат.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *