Световното подобри рекорда за най-обсъждано събитие във Facebook

Световното първенство в Бразилия вече е най-обсъжданото събитие в историята на Facebook, сочи проучване на Reuters.

Най-голямото футболно състезание е предизвикало над 1 милиард публикации, коментари и харесвания между 12 и 29 юни.Повече от 220 милиона потребителина социалната мрежатаса участвали в дейности, свързани с мондиала.

До края на турнира остава още две седмици, в които ще се изиграят решителните двубои от директните елиминации. Те ще предизвикат още по-голям интерес сред потребителите и най-малкото ще удвоят общата активност около шампионата.

„Хората обсъждат във Facebook това, което гледат, в безпрецедентен мащаб. В допълнение към споделянията и свързването с приятели хората са ангажирани в реално време с медиите и публичните личности, от които се вълнуват“, коментира Ник Грюдин, който е директор партньорства във Facebook.

Според данните седем от всеки десет потребители на социалната мрежа са влизали през мобилните си устройства, за да споделят мненията си около мачовете.

Само през първата седмица от шампионата във Facebook бяха регистрирани над 459 милиона публикации, харесвания и коментари, с което още тогава бяха подобрени постиженията на тазгодишния Супербоул, зимните олимпийски игри в Сочи и филмовите награди „Оскар“.

В събота повече от 31 милиона души са произвели над 75 милиона публикации, харесвания и коментари във връзка с първия осминафинален мач, в който Бразилия победи Чили след продължения и изпълнение на дузпи.

„Световното първенство е катализиращ културен момент за хората по целия свят и това дава своето отражение върху Facebook“, каза още Грюдин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *