Свидетел посочи Никола Филчев като поръчител на убийството на ямболска адвокатка

Седемдесет и осем годишният затворник Илия Николов заяви под клетва, че един от подсъдимите – Пламен Калайджиев, му разказал как с жена си са заклали Георгиева по поръка на Филчев. Николов твърди, че това станало през 2003 година, когато деляли обща килия. Калайджиев отрече категорично да е разказвал на Николов каквото и да е във връзка с убийството на адвокатката.
Единственото, което аз виждам като вярно, е това, което, според мен, е чел по пресата или евентуално му е било казано да каже тук. За мен не е обяснимо неговото присъствие тук. Да предположим, че сме били заедно, защото не вярвам прокуратурата да направят такава грешка да не сме били заедно, а да го докарат тук. След десет години да си спомни какво съм му казал, просто вие преценете за какво става въпрос. Аз съм бил 2003 в ареста, сега сме 2011, сега пише писмо и се е сетил., каза Пламен Калайджиев.
Надежда Георгиева беше убита през 2000 година. Подсъдими за смъртта й са Пламен Калайджиев, съпругата му Димитринка и Орлин Аврамов. Очаква се делото да приключи в средата на януари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *