Свински грип удари летен езиков лагер

Петима възрастни и 59 деца от различни европейски страни са се заразили от свински грип в летен езиков център в южния френски град Кап д’Ай близо до Ница, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.
Тестовете на 10 души, извършени в Монако, са дали положителен резултат за вируса A (H1N1). Според доктор Тиери Матийо от френските здравни власти има твърде голяма вероятност всички от групата, проявяващи симптоми на новия грип, да са заразени с този вирус. Не се съобщава за тежки случаи.
Децата, на възраст от 13 до 17 години, дошли от Италия, Люксембург, Великобритания, Съединените щати, Русия и някои страни от Централна и Източна Европа.Те участвали в летен курс по френски език. Сред тях има и деца на французи, живеещи в чужбина. Общо в центъра имало 148 деца. Постъпването на нови курсисти засега е преустановено.
В края на юли броят на заболелите от свински грип във Франция прехвърли прага от 1000 души. Само един човек е починал до този момент – 14-годишно момиче, което страдало тежко заболяване с усложнения заради белодробна инфекция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *