Сделката за „Опел“ се провали

Съветът на директорите на автомобилния гигант „Дженерал мотърс“ реши да запази собствеността си над германската автомобилостроителна компания „Опел“, вместо да продаде дял от 55 процента на канадския производител на автомобилни части „Магна интернешънъл“.
С решението, взето вчера след целодневно заседание в Детройт, се слага край на продължила година несигурност за съдбата на изпадналия в затруднения „Опел“ и другата дъщерна компания на „Дженерал мотърс“ – британската „Воксхол“.
В най-скоро време „Дженерал мотърс“ ще представи на германското правителство план за преструктуриране на „Опел“, заяви главният изпълнителен директор на американския гигант Фриц Хендерсън.
Компанията майка предприема тази стъпка въпреки постигнатото вчера от профсъюзите в „Опел“ споразумение с „Магна“ за съкращаване на разходите с 390 милиона долара чрез намаляване на заплатите на работниците в германския автомобилостроител.
Обсъждайки вариантите за бъдещето на „Опел“, „Дженерал мотърс“ изчисли по-рано, че преструктурирането наавтомобилния производителще възлиза на около 3 милиарда евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *