Сделките от „Фарнбъро 2010“ вдъхнаха надежда на авиоиндустрията

Поръчките за нови самолети, направени на тазгодишното издание на Международния авиационно-космически салон „Фарнбъро 2010“ край Лондон, са признак, че „небесата се проясняват“ след резкия двугодишен спад в авиационния сектор предаде Асошиейтед прес, цитирана от Дарик.
Самолетостроителните гиганти Еърбъс и Боинг сключиха договори за десетки милиарди долара на авиосалона във Фарнбъро.
За по-малко от четири дни двете компании обявиха продажбата на над 500 самолета под формата на твърди поръчки и писма за намерения, равняващи се на потенциалната стойност от над 55 милиарда долара спрямо 65,5 милиарда долара на предишното издание на салона през 2008 година, посочва Франс прес.
Европейският самолетостроител Еърбъс спечели договори за 255 самолета на стойност 28 милиарда долара, от които 133 са твърди поръчки (13 милиарда долара) и подписа протоколи за споразумение за 122 машини (15 милиарда долара).
Американският конкурент Боинг е продал на изложението 249 самолета за около 27 милиарда долара, според изчисления на АФП. Днес приключи деловата част на Международния авиационно-космически салон „Фарнбъро 2010“, който за любителите продължава до 25 юли.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *