Сделките с бизнес имоти в Лондон с първи ръст от две години

Инвестициите в бизнес имоти в Лондон нарастват за първи път от две години, пораждайки надежди, че пазарът може би се възстановява.
През второто тримесечие на 2009 г. в централната част на британската столица са били реализирани сделки на обща стойност 1,43 млрд. паунда, сочат данни на консултантската компания Cushman & Wakefield. Това е ръст от 110% спрямо първите три месеца на годината.
Чуждестранни купувачи се стичат към британския пазар в търсене на качествени активи на намалени цени в резултат на финансовата криза. Слабостта на паунда засилва привлекателността на имотите на Острова, въпреки че продължава да се наблюдава липса на търсене на второкласни имоти и липса на финансиране.
Данните сочат, че над 60% от всички сделки в лондонския Уест Енд са реализирани от частни чуждестранни купувачи или фондове.
Предвид наличието на предлагане на още имоти за 275 млн. паунда в Уест Енд, има признаци, че подобрението не е само „фалшива зора“, коментира пред Telegraph Клив Бул, директор на отдела за инвестиции в централен Лондон в компанията.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *