Сексскандал в европарламента, групов секс и кокаин тресе Словакия

„Тези жени получават интересни работни места, а тези, които трябва да преминат през конкурс, остават блокирани“, пише служителката, която е решила да подаде оставка, предаде КРОСС.
„Мнозина от нас не бяха изненадани. Знаем, че това се случва. Но дали е толкова често, както в мейла се твърди е друг въпрос“, заяви служителка в ЕП.
Депутатите от ЕП се разгневили, когато видяли имейла и веднага алармирали информатиците, искайки да изтеглят съобщението от всички компютри, на които е бил изпратен. Официалното обяснение, което било изпратено на всички служители, е, че е злоупотребено с официалната електронна поща за изпращане на съобщения, което нарушава честта на много колеги.
От ЕП обявиха, че отказват официално да коментират случилото се.
Клаус Веле е 43-годишен. От 15 март 2009 г. той е генерален секретар на Европейския парламент. Преди това е бил началник на кабинета на председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг.
Секс скандал разтърси и Словения. Красивата министърка на вътрешните работи на Словения Катерина Кресал е подала оставка поради участие в групов секс, използването на кокаин и огромни корупционни схеми, съобщиха местните медии, предаде БГНЕС.
Правителството на Борут Пахор бе на ръба да загуби мнозинството и подкрепата си в парламента поради скандалните разкрития около Катерина Кресал. Местната преса всеки ден съобщава подробности около скандалите, свързани с приятеля на Кресал, който организирал „оргии с кучета“.
Словенските журналисти определят Катерина Кресал като една от най-могъщите жени в страната. През 2009 година тя бе определена за политик на годината. Благодарение на близостта си с адвоката Миро Сеница тя се превърна в част от лобито на милионерите във властта, съобщава вестник „Финанс“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *