Семинар „Възможностите за финансиране чрез оперативни програми на проекти в областта на туризма”

Възможностите за финансиране чрез оперативните програми на проекти в областта на туризма представи на 24 и 25 март 2009 г. пред българо-австрийски форум в Хисаря екипът на „Смарт Консултинг груп” ЕООД. В ежегодния форум, организиран от Австрийското търговско представителство в София и Търговската камара на Австрия, взеха участие представители на австрийски компании, български туристически фирми, представители на общински администрации, на Съюза на инвеститорите в туризма и др.

Основните акценти бяха възможностите за изграждане и поддръжка на туристическа инфраструктура и развитие на публично-частното партньорство в сектора. Представителите на австрийските фирми споделиха know-how с българските си партньори в областта на планинския, еко и селски туризъм, както и при технологиите за опазване на околната среда и преработване на отпадъци и замърсени води.

„Смарт Консултинг груп” ЕООД е локален консултант по европейските програми на Австрийската търговска камара. Дейността на компанията е насочена към консултиране на правителствени структури, български и чуждестранни компании, НПО и общини както в страната, така и в региона в процеса на подготовка, управление и изпълнение на проекти. Фирмата е със статут на акредитиран консултант по външноикономически стратегии на германската правителствена Nbank и консултантската борса на KfW Mittelstandsbank и работи по проекти в рамките на двустранното техническо сътрудничество между България и Германия, проекти, финансирани от Европейската комисия и други международни донори, разработва планове за действие, стратегии и модели за експанзия на инвеститори, решили да стъпят на българския пазар.

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *