Септември може да стане кошмарен за щатските инвеститори

От началото на месеца Dow Jones се е понижил с 4.2%, а широкият S&P 500 е загубил 2.8% от стойността си. Така осмият месец на годината се очертава да е най-лош за инвеститорите от май 2012 г. насам. Нещата не изглеждат особено положителни и за следващия месец, който в исторически план е бил най-лошият за инвеститорите в годината.
Този септември се очаква да е още по труден предвид на очакваната среща на Фед на 18 септември, на която е много вероятно да видим първата фаза от намаляването на стимулите за щатската икономика. Според пазарните специалисти в момента на пазара липсват традиционните купувачи, излизащи при понижение на индексите. Според някои технически анализатори настоящото ниво, което би ограничило спада за S&P 500, е 1 627, което може да бъде използвано от някои за заемане на дълги позиции.
Невъзможност на посоченото ниво да ограничи понижението обаче и преодоляването му може да отвори пътя на индекса за по-нататъшни загуби първоначално към 1 560 пункта. Междувременно суровините отбелязаха съществени загуби, след като британският парламент отхвърли участието на страната във военни действия срещу Сирия. Петролът се понижи под 107 долара за барел на щатските пазари, а златото се върна при нива на търговия под 1 400 долара за унция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *