Сериозен спад в цената на петрола !

Цената на петрола отбеляза силен спад в първата борсова сесия за новата седмица. Причина за това стана актуализираната прогноза на Световната банка, която показа очаквания за доста по-голям от по-рано прогнозирания спад на глобалната икономика.
Анализаторите от институцията очакват, че през 2009 година световната икономика ще се свие с 2,9 на сто. Предишната прогноза на специалистите беше за свиване с 1,7 на сто. Влошаването на перспективите доведе и до значителен спад на американските борсови индекси.
Вчера в Ню Йорк петролните контракти с доставка през август понижиха цената си с 3,6 на сто до цена на затваряне 67,50 долара за барел. Тази сутрин суровината губи още 0,8 на сто до 66,95 долара за барел. През вчерашния ден приключи търговията с юлските фючърси, като крайната цена падна до 66,93 долара за барел.
На борсата в Лондон вчера петролът от сорта Брент поевтиня с 3,2 на сто до цена на затваряне 68,98 долара за барел. Днес цената продължава низходящото си движение и по време на азиатската търговия петролът от този сорт отстъпва с 0,9 на сто до 66,40 долара за барел.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *