Сигналите са неутрални засега

EURUSD
Евро/долар направи корекция нагоре вчера, след като не успя да направи ясен пробив под 1.2884, достигайки връх на 1.2964 и търгувайки се около 1.2945 докато пишех коментара. Сигналите са неутрални засега и както казах, всяко възходяща корекция след силния моментум надолу през изминалата седмица е нормална, но все още сме в основните низходящи изгледи и за предпочитане на този етап е мечешкия сценарий. Цената сега консолидира, борейки се около вратната линия на фигурата „глава и рамене“ и трябва да изчакаме малко по-дълго преди низходящия ми сценарий да бъде потвърден от ясен пробив под вратната линия и убедително движение под ключовата подкрепа 1.2900, все още с цел за тази седмица в района на 1.2700-1.2600. Непосредствена съпротива е 1.3020. Пробив над нея може да предизвика по-нататъшна корекция за тестване на съпротивата 1.3100-1.3150 и да ни върне обратно в рейнджовия пазар, но само движение над 1.3500 може да стане заплаха за мечешкия сценарий. За тези, които са сравнително нови във форекс търговията, това е моментът да научат повече за това как търпението, правилният мъни мениджмънт и ограничаването на загубите играят много важна роля в защитата на капитала ни и понякога да не правиш нищо е най-доброто нещо, което може да се направи, особено в критична фаза и състояние на консолидация.
GBPUSD
Паунд/долар беше волатилна, но нерешителна вчера. Няма промяна в дневните ми технически прогнози. Предпочитам да остана настрани засега, тъй като пазарът все още консолидира без ясна посока и убедително движение, но агресивните трейдъри могат да поставят къси позиции около горната граница на низходящия канал (сега в района на 1.5620/30) или дълги около трендлинията на подкрепа (в района на 1.5400-1.5370) с тесни стопове. Ясен пробив над низходящия канал може да стане сериозна заплаха за техническите низходящи очаквания, докато ясен пробив под трендлинията на подкрепа би трябвало да потвърди продължението на мечешкия сценарий с цел в района на 1.5000. Краткосрочните сигнали остават възходящи с тестване на съпротивата 1.5630/50. Ясен пробив над тази зона и нарушаване на мечешкия канал може да бъде ранен сигнал за възходящ обръщащ сценарий. Първата подкрепа е на 1.5474, последвана от 1.5400-1.5370.
USDJPY
Долар/йена имаше корекция надолу вчера, достигайки дъно на 82.66 и борейки се сега около 83.00. Изгледите остават неутрални в близка перспектива. За предпочитане е възходящия сценарий, но както виждате на четиричасовата графика, имаме низходяща фигура „глава и рамене“, която е сериозна заплаха за бичите очакваия. Възходящият ми модел може да бъде активиран отново от ясен пробив над лявото рамо около 83.40 с цел в района на 84.40, тъй като низходящия сценарий на фигурата може да не действа много дълго. Най-близката подкрепа е 82.33.
USDCHF
Долар/франк се плъзна над сформирания флаг, както може да видите на четиричасовата графика, но засега нямаме значителен възходящ пробив и цената направи още една формация дожи на дневната графика. Три дожита от четвъртък е достатъчно да ни покаже, че цената сега консолидира. Сигналите за търговия остават неутрални в кратки срокове. Аз предпочитам възходящия сценарий с 0.9750-0.9800 като най-близка оставаща цел за биковете. Подкрепа имаме на 0.9600, последвана от 0.9550.
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *