„Силата на Сибир“ навлиза в Китай

В понеделник – 29 юни 2015 г., ще се състои тържественото начало на изграждането газовия тръбопровод „Силата на Сибир“, на територията на Китай. Това обяви Зам.-председателят на Газпром Александър Медведев.

При добро желание от китайска страна, газопроводът може да бъде построен и въведен в експлоатация за една-две години. За сега обаче няма такава заявка, коментирал Медведев, цитиран от РИА Новости.

„В нашият договор е предвидена клауза предвиждаща определена гъвкавост по отношение на сроковете. В понеделник тържествено ще бъде сложено началото на строителството на газопровода на територията на Китай, за това от момента на влизане в сила и на договора, а той влезе в сила предходната 2014 г., на нас ще са ни необходими четири години за построяването му“, каза Медведев, отговаряйки на въпроси на акционерите по време на годишното събрание.

Пускането в експлоатация може да бъде ускорено при желание от китайска страна, подчертавам, при желание от китайска страна, времето може да бъде съкратено на една-две години. За сега обаче, нямаме подаден сигнал за желание или намерение за промяна на срока“ – добавил той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *