Сингапур е спечелил $524 млн. от срещата Тръмп-Ким

Сингапур е спечелил 5,3 милиона долара само от престоя на журналистите, отразявали срещата на върха между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, съобщи в. „Стрейт таймс“, цитирайки Майкъл Чиам от института „Нги Ан Политекник“.

Резултат с изображение за сингапур

Според него срещата межда двамата лидери е била отразена от около четири хиляди журналисти и всеки от тях е останал три дни, харчейки най-малко 449 долара на ден, включително за нощувка, храна, транспорт и т.н.

 

Освен това разходите на американската делегация вероятно са били много по-големи поради спецификата на работата й по подготвяне на визитата на Тръмп, както и на самата среща, обяснява експертът, цитиран от ТАСС.
Сингапурската компания „Мелтуотър“, която прави оценки на медийната ефективност, включително рекламния пазар и работата на социалните мрежи, на свой ред прогнозира, че приходите на Сингапур от срещата ще възлизат на не по-малко от 524 млн. долара, информира economynews.bg.

 

По-рано сингапурските власти съобщиха, че разходите за срещата са били от около 15 млн. долара, като половината от сумата е била похарчена за гарантиране на сигурността. Други 3,7 милиона долара отишли за организацията и обслужването на международния пресцентър, който прие около 2,5 хиляди журналисти. За какво са били изразходвани още примерно 3,7 милиона долара правителството не говори, отбелязва агенцията. Експерти предполагат, че тези пари са отишли за покриване на престоя на севернокорейската делегация.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *