Синдикатите: Въпросът за доходите не се изчерпва до минималната заплата и пенсиите

 
За съжаление дебатът за доходите се вплита в един политически контекст – този на предстоящите избори, коментира от своя страна колегата му Димитър Манолов от Подкрепа. Според него е крайно време въпросите за доходите да бъдат оставени за разрешаване между синдикати и работодатели.
„Три години се обясняваше как никакви доходи за нищо на света не бива да мръднат. Сега изведнъж започват да ни се обещават мед и масло, защото догодина някой трябва да гласува за някого. Това са го правили всички преди тях, никой не е направил изключение“, каза Димитър Манолов от КТ Подкрепа.
От своя страна, Николай Ненков изтъкна, че повишаването на минималната работна заплата е пример за добри стъпки, като за година тя е увеличена два пъти, а се очаква в началото на 2013-а да достигне 310 лв.
От КНСБ искат минималното възнаграждение да е 330 лв., а от КТ Подкрепа – 390 лв. Ненков обаче е категоричен, че въпросът за доходите не се изчерпва до повишаването на минималната заплата и до вдигане на пенсиите, независимо дали е със 7,3 на сто, както искат управляващите или с 10-11 на сто, каквото е предложението на синдикатите.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *