Синдиците на КТБ са събрали над 2 млн. лева от вземанията ѝ през изминалата седмица

Малко над 2 млн. лева от вземанията на Корпоративна търговска банка са събрали синдиците през изминалата седмица, сочат данните от отчета им.

През седмицата двамата синдициАнгел ДоновиКристи Мариноваса депозирали молба в Софийския градски съд заради неизпълнение на задължения по банков кредит от КТБ, става ясно от седмичния им отчет. И тази седмица опити за разваляне на цесии и прихващания не са правени.

В седмицата, която беше с шест работни дни, синдиците отчитат и променените обстоятелства около продажбата на ТБ „Виктория“. Тъй като финансовите ѝ показатели се промениха, синдиците ще направят опит за продажбата й на по-добра цена. Синдиците са информирали официално и Комисията за финансов надзор за промяната.

Също така продължават разговорите с „Аликс Партнърс“ по изготвения от тях доклад. Миналата седмица фондът за гарантиране на влоговете и разследващата компания излязоха с общо становище за същността на задачата за проследяването на средствата заради съмненията във формулировката ѝ. Тогава и фондът, и от компанията обявиха, че се проследяват парични потоци и са направени предложения за конкретни действия. Фондът и синдиците работят и по отговор на депутатски въпроси, свързани с КТБ и събирането на вземанията от банката в несъстоятелност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *