Сините дават промените в осигуряването на Конституционния съд

София /КРОСС/ В сериозна разделителна линия между управляващите и Синята коалиция се превърнаха промените в Кодекса за социално осигуряване /КСО/, които се гласуват на второ четене в парламента. Лидерът на СДС Мартин Димитров се обяви против прехвърлянето на активи от професионалните пенсионни фондове под шапката на НОИ, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.Парламентът одобри предложението индивидуалните партиди от професионалните пенсионни фондове на работещите първа и втора категория труд да бъдат прехвърлени в НОИ.
Димитров обвини ГЕРБ в „силова национализация“. Синият депутат счита, че на хората трябва да се остави възможност сами да решат дали да преместят индивидуалните си партиди от частните фондове.
Сините може да сезират Конституционния съд за поправките в осигурителната система. Те предупредиха още при изготвяне на поправките, че с тях на практика се осъществява национализация.
Мартин Димитров попита какво ще спре управляващите, ако утре поискат да национализират и парите от универсалния осигурителен стълб. Хасан Адемов от ДПС също поиска такива гаранции.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *