„Сирийският експрес“ отново пори вълните на Турция

Товарен кораб от спомагателните сили на руския флот премина със своя товар през турските проливи – за първи път след инцидента със сваления самолет Су-24, съобщи „Интерфакс“. Т.нар. „сирийски експрес“, целящ доставка и транспортиране на руски военни товари за Сирия – премина през водите на Турция, а това бе потвърдено и от няколко турски новинарски портала.

Корабът „Вологда-50“ премина през Босфора, натоварен с 12 големи товарни контейнера.Доставката на боеприпаси е за руската авиобаза в Латакия, откъдето руснаците атакуват позиции на групировката „Ислямска държава“.

Факти.бг припомня, че във вторник руски военен самолет Су-24 бе свален от турски изтребители Ф-16 заради нарушаване въздушното пространство на страната.

Владимир Путин заяви, че действията на Анкара са „удар в гърба“, докато Реджеп Ердоган лъжливо извъртя, че запазване суверенитета на Турция и защита на границите стоят на първо място., премълчавайки за семейния бизнес с терористите като доставката на петрол и човешки органи, където водещи са фирмите на сина и дъщерята му.

––––––––––-

Сирийски експрес– термин, отнасящ се за преминаването на руски кораби за Сирия през Средиземно море с цел доставка на въоръжение и техника за руските сили и сирийската редовна армия, които се борят срещу терористите и други групировки, самообявили се за „опозиция“..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *