Системата “единен фиш” тръгва и на ГКПП-Златарево

До края на тази седмица приключва внедряването на електронната система „единен граничен фиш“ на ГКПП-Златарево, съобщи в. Вяра.

Граничният пункт на Станке Лисичково ще заработи по новия метод през март, уточни главният секретар на областната администрация Венцеслав Кожухаров.

Двата външни гранични пункта на ЕС, намиращи се на територията на Благоевградска област, започват да се борят с корупцията чрез нова схема, като преминават на нов режим при обработката на документи.

Там в момента се изграждат специалните кабинки, където ще се инсталира софтуерът за локална система за обработка чрез единен фиш и интегрирането й с ведомствените системи на главна дирекция „Гранична полиция“, агенция „Митници“ и фонд „Републиканска пътна инфраструктура“.

Системата включва електронна обработка на входящия и изходящия трафик от превозни средства, преминаващи през пунктовете, за да се заплащат всички дължими такси и глоби на едно място. Електронният фиш ще работи с база данни, подобни на системите на граничната полиция и митниците и ще се пренася чрез магнитна карта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *