Скандал с реклама на “Вивател”

Мобилните оператори подадоха жалба за нелоялна конкуренция

Реклама на „Вивател“ предизвика скандал между мобилните оператори. Срещу компанията е подадена жалба в Комисията за защита на конкуренцията, обявиха от „Мобилтел“ вчера. В рекламата на „Вивател Трафик“ третият оператор сравнява в своя полза услуги, които са различни по свойства и качество, смятат от „Мобилтел“. Става дума за сравнение на абонаментния план между услугите Vivatel Traffic на „БТК Мобайл“, ценовия пакет DATA 1000 на „Мобилтел“ и ценовия пакет GPRS 250 на „Космо България Мобайл“. От „Глобул“ също смятат, че рекламата е подвеждаща и нарушава правилата на лоялната конкуренция. Те обаче няма да подават жалба засега. Провели сме разговор с представители на „Вивател“ и помолихме клиповете да бъдат спрени, казаха от „Глобул“. От „Вивател“ заявиха, че сравнението било съобразено с изискването на закона.

„Вивател“ изопачава в своята реклама фактите и така подвежда съзнателно клиентите. Освен това уврежда доброто име на „Мобилтел“ и доверието към предлаганите от компанията услуги, се казва в жалбата на компанията. Става дума за достъп до интернет, който „Вивател“ предлага. В клипа обаче не се отбелязва, че първият ни оператор предлага различни варианти – освен чрез GSM мрежата, също и чрез 3G мрежа и технологиите GPRS, EDGE, UMTS и HSDPA. Те гарантират по-висока скорост на преноса на данни.

Това не е първият случай на подобна злоупотреба от страна на „Вивател“. Затова „Мобилтел“ реши повече да не толерира подобно нелоялно поведение, обявиха от компанията.

Невена Мирчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *