Скоро идва Outernet, който ще замести Интернет

Група бизнесмени са се нагърбили с амбициозната задача, не само искат да защитят интернет от цензура , но и да направят достъпа до информация безплатен. Организацията MDIF планира да даде безплатен уеб достъп до всеки човек на земята. В рамките на проекта Outernet се планира да бъдат пуснати стотици миниатюрни сателити CubeSats в орбита през 2015 г. на ниска околоземна орбита.

Всеки спътник ще излъчва интернет безплатно за телефони и компютри за милиарди хора по целия свят. Проектът може да осигури неограничен достъп до интернет в страни , където няма достъп поради цензура , включително Китай и Северна Корея. Организацията планира да се обърне към НАСА, за да провери тяхната Outernet технология на Международната космическа станция, за да започне да излъчва Wi – Fi за уеб потребители по целия свят.

Проектът е изправена пред редица финансови и технически проблеми. MDIF се надява да събере десетки милиони долара от дарения. Организацията твърди, че само 60% от населението на света вече има достъп до богатство от знания, които могат да бъдат намерени в интернет, тъй като много страни не могат или не искат да дадат на хората необходимия достъп до мрежовата инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *