Скъпият ток вдига цените на храните

Скъпият ток за бизнеса вече повлече цените на храните въпреки оправданията, че увеличената електроенергия на свободния пазар няма да се отрази върху стоките.Това заявиха от Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОРБ/.

„На годишна база цените на хранителните стоки са нараснали с 3,6%. Още по-голям е ръстът на цените на производител на вътрешния пазар – 5,1 % общо за промишлеността. И това е само началото, тъй като ефектът от повишените цени на електроенергията за бизнеса далеч не е изконсумиран напълно. В същото време, няма промяна в действията на компетентните органи за нормализиране на ситуацията на т.нар. свободен пазар на електроенергия“, твърдят от АОБР, информира в.Стандарт.

Работодателските организации и Национален синдикат „Защита“ внесоха в Столична община уведомление за организираното протестно шествие. То ще се проведе на 28 февруари 2018 г., от 10.30 до 12.30 часа, по маршрут „Пл. Независимост (Ларгото) – Министерство на енергетиката – Народно събрание“. В протеста ще се включат членовете на АИКБ, на БСК, БТПП и КРИБ, които създават 86% от брутната добавена стойност у нас и дават работа на 82% от наетите.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *