Славчо Атанасов: С едната ръка гали, с другата – к…. вади

Бойко Борисов и Симеон Дянков си играят на доброто и лошото ченге, единият дава и те гали по главата, а другият те реже лошо. Това заяви днес кметът на Пловдив Славчо Атанасов по повод разминаването с обещанията на премиера за 5-те милиона, които трябваше да получи Пловдив за софийския боклук и 2.8-те милиона, които вчера отпусна министър Дянков.

Кметът на Пловдив стигна до там, че олицетвори ситуацията със сръбска поговорка, която гласи: „с едната ръка гали, с другата – курец вади“. Съжалявам, че използвам циничен израз, но на практика това е положението, каза още пловдивският кмет.
Вчера преведохме 3.5 милиона лева ДДС на държава по една сделка от 2006 година, а ще получим 2.8 млн. лева, уточни Атанасов. Пак ще се обърна към правителството да ни отпуснат парите за почистването на река Марица, защото това е най-неотложният проблем на града ни в момента, заради опасността от наводнение.
Преди два дни на среща със Славчо Атанасов премиерът Бойко Борисов обеща Пловдив да получи 4-5 милиона от полагащата се за тази година компенсация от 15 милиона лева заради приемането на софийския боклук. Вчера обаче лично министърът на финансите Симеон Дянков дойде в Пловдив и заяви, че градът ще получи едва 2.8 милиона лева, тъй като държавният бюджет не можел да си позволи повече.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *