Сладоледи и сандвичи „изяли“ 16 декара по плажовете

Сергии, каравани за сандвичи и колички за сладоледи са изяли почти 16 декара от площите на плажовете. Данните от проверката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) сочат, че на 53 плажа допълнителните търговски обекти заемат повече площ, отколкото е по схема.

Оказва се, че на пет плажни ивици продавачите са получили право да се ширят на повече от декар площ над разрешеното, аргии, каравани за сандвичи и колички за сладоледи са изяли почти 16 декара от площите на плажовете. Данните от проверката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) сочат, че на 53 плажа допълнителните търговски обекти заемат повече площ, отколкото е по схема.

Оказва се, че на пет плажни ивици продавачите са получили право да се ширят на повече от декар площ над разрешеното, а на Слънчев бряг-север са рекордьори – концесионерите са решили да заграбят 3113 кв. метра над договореното с държавата.

По време на проверката са констатирани 367 нарушения от страна на концесионерите на 56 морски плажа, а в 36 крайбрежни ивици, които са дадени под наем има 363 нарушения. По време на проверката са констатирани 367 нарушения от страна на концесионерите на 56 морски плажа, а в 36 крайбрежни ивици, които са дадени под наем има 363 нарушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *