След чалгата данъчните погнаха и футболистите

Ревизори от 21 териториални дирекции ще посетят на постоянните им адреси 261 професионални футболисти. На попадналите в списъка ще бъде извършено съпоставяне на притежаваното имущество с декларираните доходи пред НАП. Вече е поискана информация за недвижимото имущество, притежаваните автомобили и банкови авоари на играчите.
Ако бъдат установени разминавания, ще бъдат назначени ревизии. В случай на съмнение за данъчни престъпления документите ще бъдат предавани на прокуратурата. Най-много играчи ще бъдат проверени в София – 97.
„В списъка са и най-известните имена в Левски и ЦСКА“, заявиха от НАП. Близките на футболистите също ще бъдат проверявани.
Кампанията за разследване доходите на футболистите е продължение на ревизиите на клубовете, започнала в началото на ноември. Тогава лъснаха нарушения на данъчното и осигурителното законодателство.
Стана ясно, че по-голямата част от играчите са назначавани на минимални работни заплати. Към трудовите им договори допълнително са сключвани анекси, които обаче не са били обявявани пред НАП. Ревизиите разкриха повече от 8 млн. лв. неплатени данъци и осигуровки.

Финанси

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *