След 1 май работим в Дания

Дания премахва ограниченията на пазара на труда за българи и румънци, съобщи румънската агенция Медиафакс, цитирана от БТА.
Ограниченията за български и румънски работници в Дания ще бъдат премахнати от 1 май, съобщи официално и румънската агенция по трудовата заетост. От тази дата български и румънски граждани ще могат да работят в страната без да имат нужда от разрешение, при равни условия с датските поданици и гражданите на другите страни от Европейския съюз.
Чуждите компании, които командироват работна ръка в Дания с цел извършване на услуги, са задължени от 1 май да се регистрират в датския регистър на чуждите доставчици на услуги преди да започнат дейността си на територията на страната. През януари датското правителство стигна до споразумение с парламентарните партии да бъдат премахнати преходните условия за достъп до пазара на труда за българи и румънци, съобщава румънското министерство на труда.
Договорът за присъединяване към ЕС на страните от Централна и Източна Европа позволява страните-членки да приемат временни мерки за ограничаване на достъпа до пазара на труда за новите членки в период до 7 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *