Служителите от 23 финансови институции в САЩ ще получат бонуси от над 140 млрд. долара

Скандалите очевидно не са постигнали никакъв резултат. Според вeстник Wall Strett Journal възнагражденията, които ще получат служителите на 23-те най-големи финансови компании в САЩ вероятно ще превишат 140 милиарда долара (близо 94 милиарда евро) през 2009 г. и то въпреки поредицата скандали именно за заплащането в институции във фалит или изпаднали в сериозни затруднения.

Така, за възнагражденията на финансистите 2009 г. би могла да се окаже по-добра от 2007 година, а тя бе рекордна за този показател със 130 милиарда долара заплати и бонуси. Служителите на финансовите компании вероятно ще получат с 2000 долара повече, отколкото през 2007 г. или средно по 143 400 долара на човек. Това би било с 20% повече, отколкото са взели през 2008 г., когато общо възнагражденията за заетите в сектора бяха 117 милиарда долара.

Това проучване се публикува в момент, когато администрацията на президента Барак Обама трябва да публикува (до края на седмицата) препоръките си за възнагражденията, които са в сила в седем компании, получили федерална помощ, а сред тях са Bank of America и Citigroup.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *