Слухове за ново намаление на дневните добиви повишиха цената на петрола

Петролът рязко поскъпна след изнервена търговия на борсата в Ню Йорк. Късно снощи присъствената сесия затвори на ниво 60,02 долара за барел с доставка през декември, след слуховете, че ОПЕК планира ново понижение на дневните добиви на ценната суровина. Срещата на картела е насрочена за 14 декември.

Петролът рязко поскъпна след изнервена търговия на борсата в Ню Йорк. Късно снощи присъствената сесия затвори на ниво 60,02 долара за барел с доставка през декември, след слуховете, че ОПЕК планира ново понижение на дневните добиви на ценната суровина. Срещата на картела е насрочена за 14 декември. Влияние върху търговците оказа и информацията за нападение над компанията Eni SpA, чиито съоръжения се намират в делтата на река Нигер.

В момента търговията се извършва на ниво 59,97 долара за барел в електронната сесия на борсата в Ню Йорк. По-рано през деня контрактите достигнаха до 60,18 долара в азиатската търговия, съобщава Bloomberg.

Междувременно венецуелският президент Уго Чавес заплаши американската администрация, че ще спре доставките от петрол към САЩ, ако страната не признае резултатите от президентските избори, информира руското издание Взгляд. Изборите за президент във Венецуела ще се поведат на 3 декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *