„Слънчев бряг“ е най-добрият летен курорт в Европа като цени, сочи ново проучване

Цените на курортите в България са най-ниските в Европа, докато разходите за почивка в Италия и пострадалата от увеличаващате се инфлация Турция са се увеличили, показва ново проучване на Post Office Travel Money във Великобритания, което следи цените в 14 морски курорта.

„Слънчев бряг“ в България се очертава като най-добрият в ценово отношение от всички изследвани курорти.

Цените в курорта са паднали за втора поредна година, като сега почивката в българския морски курорт струва с 28% по-малко, отколкото преди две години, и с 13.6 по-малко от миналата година. 37.39 британски лири са достатъчни за набор от 10 основни туристически продукта – обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и други.

България може и да не е първата „най-гореща“ дестинация за настоящата лятна почивка, но това може да се промени, след като нейните черноморски курорти бяха обявени за най-евтината лятна дестинация в Европа, посочва и британският вестник „Daily Mail“, цитирайки тази класация.

Най-популярният курорт „Слънчев бряг“ в България е точно копие на тези на Испания и Гърция, посочва изданието. Описван от туристически агенти като „ярък“, курортът разполага с широка плажна ивица, добри хотели, барове, ресторанти и водни паркове. „Слънчев бряг“ също така има продължителен летен сезон от май до септември и се гордее с около 300 слънчеви дни годишно – повече от „Маями Бийч“ във Флорида.

Второ място в класацията заема Алгарв в Португалия с цени от 44.02 лири, измествайки испанския курорт Коста дел Сол.

В Турция стойността на кошницата се е увеличила с 21.4% спрямо миналата година до 65.7 лири.

Най-скъпите летни дестинации остават Ница във Фрaнция, Ибиса в Испания и Соренто в Италия. Туристическата потребителска кошница в тези курорти излиза съответно 85.81

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *