Сметките на “М-Тел” падат с 25 на сто

Тийнейджърите ще бъбрят без пари цяла нощ с “Прима парти”

Новост за българския телекомуникационен пазар е и услугата Musicall, която пуска „М-Тел“ от средата на октомври. Клиентите, които я ползват, ще могат да избират мелодия, която ще звучи от апарата им при изчакващо обаждане. Тя може да е различна за отделните хора, които ви търсят. От компанията вече са приготвили над 150 мелодии класическа и поп музика. Абонатите могат да изберат кои мелодии да изтеглят и да ползват срещу месечен абонамент от 50 ст.

Клиентите на „М-Тел“ ще плащат средно с 20-25 процента по-ниски сметки от следващия месец, а ще говорят повече. Това съобщи главният изпълнителен директор на компанията Йозеф Винатцер. На техническия панаир в Пловдив той представи облекчените тарифи за разговори, които влизат в сила от 3 октомври. Те ще са едни от най-ниските в Европа. Това показва сравнението на новата услуга на компанията със същите на водещи мобилни оператори в останалите страни на континента. Според новата тарифа на „М-Тел“ разговори в група ще се таксуват по 1 стотинка на минута, а връзката с други абонати в мрежата на оператора ще бъде 15 ст. на минута. Разговорите с абонати на фиксирани мрежи намаляват до 29 ст./мин, а към други мобилни оператори – на 39 ст. на минута. Срещу месечната такса от 29,99 лв. клиентите ще разполагат и с 50 безплатни минути за разговори в мрежата на „М-Тел“. Новата услуга „Бизнес плюс“ ще облекчи общуването на персонала на малките и средните фирми в България. Според направените проучвания „М-Тел“ обслужва 75 на сто от този сегмент, съобщи маркетинг директорът на компанията Мартин Липауц. От услугата „Бизнес плюс“ ще могат да се възползват не само фирмите, но и физически лица, като включат в групата за евтини разговори членовете на семейството си или свои приятели.

На панаира „М-Тел“ изненада приятно и тийнейджърите, които вече ще могат да бъбрят цяла нощ без пари по мобилния си телефон. Това стана възможно с пакета „Безплатна Прима парти“, който се продава от вчера на цена от 14,99 лв. Предложението ни към младежите се базира на проучване, според което те водят разговори предимно вечер, когато се уговарят за купони или срещи. Затова решихме да откликнем на техните нужди и да облекчим общуването между тях, обясни Мартин Липауц. Всички, които активират новата „Прима парти“ до 31 октомври, ще разговарят, без да платят и една стотинка между 21 ч вечерта и 5 ч сутринта.

На панаира компанията ще представи и възможностите на UMTS мрежата си. Тя ще бъде пусната до края на годината. Новата технология позволява приемане на телевизия по мобилния телефон, видеоразговори и бърз достъп до интернет. Скоростта на „сваляне“ на файлове достига 384 килобита в секунда. Посетителите на панаира ще могат да видят на щанда на компанията демонстрации на тези услуги.

Премиерът Сергей Станишев стана първият клиент на мрежата от трето поколение на компанията. Главният изпълнителен директор Йозеф Винатцер му подари „Сони Ериксон Z800i“ с активиран UMTS. Така веднага след старта на услугата той ще може да гледа телевизия по новия си апарат.

Костадин Аршинков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *